עולם השיווק הדיגיטלי שפרץ לחיינו אי שם בשנים הראשונות של שנוחת ה-2,000, הביא איתו בשורה אדירה, סוף סוף אפשר למדוד באופן מדויק את תוצאות הפעילות השיווקית, לשנות ולתקן בהתאם על מנת לעמוד ביעדים. במאמר הבא נדבר על אופטימיזציה לאתר, מה זה אומר ומה חשוב לזכור.
מה זה בכלל אופטימיזציה לאתר?
אם נבחן את זה לעומק, אופטימיזציה לאתר מתבטאת בשני היבטים, היבט ראשון אופטימיזציה לאתר בתוך מנועי החיפוש, כלומר שהאתר יעלה בחיפושים רלוונטים ויגיע למיקומים גבוהים בחיפוש. בנוסף לכך, ישנה אופטימיזציה בתוך האתר במטרה לשפר את חווית הלקוח בתוך האתר עצמו ולשפר את הביצועים של האתר ולשפר את ה-ROI.
הבסיס: אופטימיזציה לאתר במנועי החיפוש
קודם כל ולפני הכל, חשוב מאוד לדאוג לאופטימיזציה של האתר בתוך מנועי החיפוש בדגש על גוגל, אשר מהווה כ=97% מחיפושים במנועי חיפוש שונים בישראל.
תחשבו על זה ככה, ברגע שאנחנו עולים עם אתר לאוויר ולא מפרסמים אותו או דואגים לקידום איכותי שלו בגוגל, בעצם אף אחד לא יוכל להגיע לאתר ולהחשף לעסק שלנו. למה? כי להקים אתר ללא כלי פרסום או שיווק שמובילים אליו, משול לפתיחת עסק במדבר נבאדה.
אופטימיזציה לאתר במנועי חיפוש היא דרך נהדרת, עקבית ויציבה לאורך זמן להביא טראפיק עשיר ורלוונטי מדי יום. הייחוד הגדול של SEO (אופטימיזציה למנועי חיפוש) הוא שבניגוד לכלי פרסום אחרים אשר מנסים לתפוס את תשומת הלב של הגולש “ולפתות” אותו, כאן הגולש הוא האקטיבי והוא זה שמבצע את החיפוש. לכן, חשוב מאוד מאוד להבין את כוונת המשתמש ומה הוא רוצה להשיג ולהציע לו את הפתרון.
אופטימיזציה בתוך אתר – המשך המסע הצרכני
אחרי שביצענו אופטימיזציה נכונה לאתר בתוך מנועי החיפוש וכעת האתר שלנו מופיע ומככב במקומות גבוהים במילות המפתח שרצינו, בואו נדבר רגע על אופטימיזציה בתוך האתר.
מה שאתם לא מודדים ולא מנתחים, במילים אחרות אתם לא מנהלים נכון. אם לא תטמיעו כלי מדידה שונים באתר כמו גוגל אנליטיקס ולא תשימו EVENTS נכונים על קרוסלות ובאנרים באתר, אתם תתקשו להבין מה עובד לכם יותר ומה פחות וכמו כן, תתקשו לעלות על באגים.
בדומה לאופטימיזציה למנועי החיפוש, גם מטרתה של אופטימיזציה לאתר היא לשפר את התוצאות ולהגיע ליעדים אותם הצבתם בתחילת הדרך.
מה יותר חשוב?
כשאנחנו מסתכלים על שיווק דיגיטלי, הכול חשוב כיוון שכל מערך השיווק שלנו מבוס על מסע הלקוח ולכן, חשוב מאוד שנשקיע בכל חלק במסע וניתן לו את ההתייחסות שהוא זקוק לה, כי זה בדיוק מה שיעזור לעסק שלכם לגדול.
סיכום
אז על מה דיברנו? דיברנו על אופטימיזציה בהקשר של אתר, גם ברמת מנועי החיפוש וגם ברמת האופטימיזציה בתוך האתר והסברנו על ההבדלים בניהם ומה התהליך שצריך לבצע בכל אחד מהם.
שאלות ותשובות
תהליך אופטימיזציה באופן כללי, הוא תהליך המועד לנתח את הנתונים הקיימים להבין מה עובד ומה פחות עובד כמו כן, מה חסר, לבצע את התיקונים ולעקוב אחרי השינוי בתוצאות.
ממש לא. תהליך אופטימיזציה הוא משהו שצריך לבצע באופן שוטף גם במנועי החיפוש שלכם וגם בתוך האתר על מנת לשפר את התוצאות ולהגיע ליעדים שהצבתם.
מומחה SEO הוא זה שמבצע את האופטימיזציה הנדרשת. ברוב המקרים בעלי עסקים קטנים נעזרים באיש מקצוע ומשלמים ריטיינר חודשי על מנת שתהיה עבודת SEO שוטפת. חלק אחר (האמיצים שבניהם) נעזרין בקורס SEO ועושים את זה באופן עצמאי. ההמלצה שלי היא תמיד לקחת מומחה אם את רוצים להגיע לתוצאות.
כמובן, ממש כמו שבכל עסק יש פגישות סטטוס או ניתוח נתונים, הסקת מסקנות ושיפור בשטח על מנת להגדיל את העסק ולעשות פיתוח עסקי, כך גם בתהליך אופטימיזציה. השינויים אמורים להוביל לתוצאות.